Четвер, 02.05.2024, 21:11
Вітаю Вас Гість | RSS

"Класні" посиденьки 

        Сайт вчителя початкових класів                                                                                    Сукманюк Ганни Леонідівни

Головна » 2013 » Березень » 8 » До 125-ї річниці від дня народження А. С. Макаренка
12:50
До 125-ї річниці від дня народження А. С. Макаренка
Ідеї Антона Макаренка – скарбниця української педагогіки, – Борис Жебровський
6 березня 2013 року в Київському міському будинку учителя проведено урочисте зібрання, присвячене 125-й річниці від дня народження А. С. Макаренка. В урочистостях взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський та віце-президент Національної академії педагогічних наук України Андрій Гуржій. Борис Жебровський передав вітання науковцям та педагогам від Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника та оголосив урочисте зібрання відкритим. «Сьогодні ми святкуємо ювілей людини, яка залишилася в історії педагогіки, яка не лише в теорії, а й на практиці створила такі заклади, моделі виховання й освіти, що виявилися розрахованими на велике майбутнє, на багато років вперед. Макаренко – це педагогіка «навиріст», - зазначив заступник Міністра. – «Багато хто з нас, відчуваючи себе безпорадним у деяких питаннях роботи з новим поколінням, звертається до цієї спадщини».
Також Борис Жебровський закликав педагогів та науковців, хто має сучасні розробки з тематики реалізації ідей Антона Макаренка, брати участь у створенні експериментальних проектів всеукраїнського рівня. «Ми, українці, можемо пишатися, що у світі знають Антона Семеновича Макаренка. І для нас це скарбниця української педагогіки», - підсумував він.
Серед доповідачів: директор Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України Іван Зязюн («Психопедагогічна концепція А.С. Макаренка»), завідувач лабораторії історії педагогіки Інституту педагогіки НАПН України Наталія Дічек («Новаторський внесок Антона Макаренка у «зняття» проблеми моральної дефективності»), директор Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка Ольга Щербак, провідний науковий співробітник Педагогічного музею НАПН України Олександр Міхно («Психологічні погляди А.С. Макаренка»).
Також учасники урочистостей взяли участь у відкритті виставки, присвяченої 125-ї річниці від дня народження А.С. Макаренка, а наприкінці заходу переглянули святковий концерт за участю народних художніх колективів міста Києва. 

                                                     Матеріал взято з офіційного сайту МОНмолодьспорту України
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 854 | Додав: annaLeon | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 397
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0